Kom inn te oss er nominert til Spellemannsprisen i bluesklassen!
mandag, januar 25, 2010 at 1:09PM
Webmaster

Bluesnews skriver:

 

Nominasjonene til Spellemann PDF Skriv ut E-post

spellemblues09.jpg

De nominerte til Spelemannspris for 2009 er lagt ut. Vi kan gratulere Reidar Larsen, Ronnie Jacobsen og Kjetil Grandes Crank Bros som de tre nominerte i bluesklassen. I tillegg er Noora Noor nominert i klassen Kvinnelig artist og Knut Reiersrud er nominert i Åpen klasse.

 

Bluesnews gratulerer alle de nominerte. Vår umiddelbare reaksjon er at vi vet bluesmijøet kommer til å glede seg over disse nominasjonene som alle er så vel fortjent – og ikke minst at alle ugivelsene er godt fundamentert i stilarten "blues"!

Bluesklassen
Det er svært hyggelig at Reidar Larsen får nominasjon for sin første utgivelse med norske tekster, etter regelmessig å ha gitt ut bluesplater med engelske tekster i tre tiår. Plata heter "Kom inn te oss".
Ronnie Jacobsen reiste til Kid Andersens studio i California, der han spilte inn sin plate, "San Jose Sessions", som er utgitt på Blue Mood. På plata medvirker både norske bluesmusikere og kremen av amerikanske bluesmusikere.
Gitaristen Kjetil Grande – i likhet med Jacobsen fra Kristiansand – kom tilbake til røttene og bluesen med utgivelsen "Black Midnights, Stars & Streetlight" sammen med bandet Crank Bros.

Noora og Knut
Det er også to andre nominasjoner som vil bli lagt merke til i bluesmiljøet. At Noora Noor med sin utgivelse "Soul Deep" skulle bli nominert ble av mange sett på som nærmest en selvfølge - hun ble nominert i klassen Årets kvinnelige artist.
Gitarguru Knut Reiersrud ga på tampen av året ut plata "Gitar", ei svært vakker plate der Knuts mange gitarer er i fokus. Den er nominert i Åpen klasse.

Rekordmange utgivelser
Da fristen for innsendelse gikk ut 30. november i fjor, var hele 761 utgivelser påmeldt i de forskjellige klassene. Dette er ny rekord i prisens 36-årige historie.
Utdelingen skjer i Oslo Spektrum lørdag den 6. mars.

Se alle de nominerte på www.spellemann.no

Article originally appeared on ReidarLarsen.com (http://reidarlarsen.squarespace.com/).
See website for complete article licensing information.