« Spellemann til "kom inn te oss" | Main | Garth Hudson of The Band /w Jeffrey & the free Radicals »
mandag
jan252010

Kom inn te oss er nominert til Spellemannsprisen i bluesklassen!

Bluesnews skriver:

 

Nominasjonene til Spellemann PDF Skriv ut E-post

spellemblues09.jpg

De nominerte til Spelemannspris for 2009 er lagt ut. Vi kan gratulere Reidar Larsen, Ronnie Jacobsen og Kjetil Grandes Crank Bros som de tre nominerte i bluesklassen. I tillegg er Noora Noor nominert i klassen Kvinnelig artist og Knut Reiersrud er nominert i Åpen klasse.

 

Bluesnews gratulerer alle de nominerte. Vår umiddelbare reaksjon er at vi vet bluesmijøet kommer til å glede seg over disse nominasjonene som alle er så vel fortjent – og ikke minst at alle ugivelsene er godt fundamentert i stilarten "blues"!

Bluesklassen
Det er svært hyggelig at Reidar Larsen får nominasjon for sin første utgivelse med norske tekster, etter regelmessig å ha gitt ut bluesplater med engelske tekster i tre tiår. Plata heter "Kom inn te oss".
Ronnie Jacobsen reiste til Kid Andersens studio i California, der han spilte inn sin plate, "San Jose Sessions", som er utgitt på Blue Mood. På plata medvirker både norske bluesmusikere og kremen av amerikanske bluesmusikere.
Gitaristen Kjetil Grande – i likhet med Jacobsen fra Kristiansand – kom tilbake til røttene og bluesen med utgivelsen "Black Midnights, Stars & Streetlight" sammen med bandet Crank Bros.

Noora og Knut
Det er også to andre nominasjoner som vil bli lagt merke til i bluesmiljøet. At Noora Noor med sin utgivelse "Soul Deep" skulle bli nominert ble av mange sett på som nærmest en selvfølge - hun ble nominert i klassen Årets kvinnelige artist.
Gitarguru Knut Reiersrud ga på tampen av året ut plata "Gitar", ei svært vakker plate der Knuts mange gitarer er i fokus. Den er nominert i Åpen klasse.

Rekordmange utgivelser
Da fristen for innsendelse gikk ut 30. november i fjor, var hele 761 utgivelser påmeldt i de forskjellige klassene. Dette er ny rekord i prisens 36-årige historie.
Utdelingen skjer i Oslo Spektrum lørdag den 6. mars.

Se alle de nominerte på www.spellemann.no

PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>