« Garth Hudson of The Band /w Jeffrey & the free Radicals | Main | hyllestkonsert til Geir Hovig »
mandag
aug032009

«Mr. Blues» på tur med The Band-legende

 

aftenbladet.no:

Etter 25 år som låtskriver og komponist for andre artister kommer Jeff Wasserman snart ut med sitt første soloalbum. Han er musiker, låtskriver og produsent, opprinnelig fra New York men bosatt i Norge. Til høsten legger han ut på turné, og i den anledning har han trommet sammen et band, bestående av blant andre legendariske Garth Hudson fra The Band og Norges bluesprins, Reidar Larsen.

Storveis

For Reidar Larsen har The Band alltid vært en inspirasjonskilde og et band han har hørt mye på. Du kan vel kalle ham en gammel fan.

- Jeg har voldsom sans for The Band og alt de sto for, så det er klart at å få spille med Garth Hudson er veldig moro, sier Larsen.

- Jeg har likt dem så godt at jeg også har spilt noen The Band-låter på konsertene mine.

Larsen forteller at han kjenner Jeff Wasserman godt gjennom musikkmiljøet. Spesielt godt kjent ble de da Wasserman produserte albumet til Kristin Berglund, som Reidar Larsen medvirket på.

Initiativ

- Det var Jeff Wasserman som tok initiativet til at jeg skulle få være med ham på turné, sier Larsen.

Turneen finner sted i midten av oktober, og bandet skal være på veien en ukes tid. Nøyaktig hvor og når er ennå usikkert. Foruten Larsen på piano, Hudson på orgel og Wasserman selv, består bandet av Knut Reiersrud på gitar og muligens Rune Arnesen på trommer. Bassist er ennå ikke bestemt.

- Ja, og fruen til Hudson skal også være med, skyter Larsen inn.

At Wassermans band får en pianist og en organist gjør slettes ingenting, syns Larsen.

- The Band var jo faktisk et av få band i sin tid som hadde både organist og keyboardist, så det blir bra, forteller han.

Reidar Larsen er for tiden selv ute på Norges-turné for å promotere sitt nyeste album «Kom inn te oss», som kom ut tidligere i vår.

Norges-turneen sin blir han travelt opptatt med store deler av høsten, men i midten av oktober hadde han imidlertid ledig plass i kalenderen. En turné med Wasserman takket han derfor selvfølgelig ja til.

- Jeg gleder meg. Jeg har voldsom sans for The Band og alt de sto for, så det er klart at å få spille med Garth Hudson er veldig moro. Jeg har også spilt noen The Band-låter på konsertene mine, forteller han.

 

PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

References (1)

References allow you to track sources for this article, as well as articles that were written in response to this article.
  • Response
    Excellent Website, Preserve the useful work. Thanks a lot!

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>