søndag
mai162010

Kalenderen er oppdatert

Gå til http://reidarlarsen.squarespace.com/kalender/
Her finner du oversikt over kommende konserter, konserter merket TBC er under planlegging eller snart bekreftet.

Mange bra festivaler på gang, blande annet Notodden bluesfestival , Skånevik blues og blues in Hell.

torsdag
mar112010

Spellemann til Reidar og Noora

Bluesnews:


PDF Skriv ut E-post

spm10_reidar.jpg

Platebransjen har igjen hatt sin årlige feiring og delt ut Spellemannsprisene for året 2009. I blues-sjangeren var det veteranen Reidar Larsen (bildet over) og vår nye souldronning som meget fortjent stakk av med prisene, Reidar for årets beste bluesutgivelse og Noora Noor for årets kvinnelige artist.

 

Utdelingen foregikk i Oslo Spektrum lørdag 6. mars, og arrangementet bød på både glam, rød løper og finstas, musikkinnslag fra Norges fremste artister og stor spenning knyttet til hvem som blir de heldige vinnerne av årets priser. Det deles ut priser i hele 26 kategorier og en slik sending tar lang tid, – for lang tid for ratingstyrte kommersielle TV-kanaler. Bluesprisen, sammen med rundt 10 andre priser, er blant de utdelingene som ikke kommer med i kveldens hovedsending, men må nøye seg med reprisesending på TV2 dagen etter.


De nominerte i bluesklassen i år var Reidar Larsen for sin norskspråklige plate ”Kom inn te oss”, Ronnie Jacobsen for ”The San Jose Sessions” og The Crank Bros. for ”Black Midnights, Stars and Streetlights”. I år slapp vi diskusjonen rundt om de nominerte platene ”er blues”. Selv om noen alltid vil bestride utvalget og vinneren, var de nominerte i år representative for bredden og for et godt år for norske bluesutgivelser. En jury på syv personer har uavhengig av hverandre vurdert de innsendte bidragene, og de med flest poeng ble de nominerte.


Bluesprisen ble delt ut som pris nummer to denne kvelden, og spenningen var stor rundt bord nummer 13 der Reidar Larsen og Tore Andersen holdt hoff. Prisutdelere var Noora Noor og Marianne Antonsen, og etter å ha åpnet konvolutten kunne jentene avsløre at årets vinner het Reidar Larsen!

spm10-r&tore.jpg

Tore Andersen (til v.) mottok prisen i countryklassen. Her sammen med Reidar Larsen.

Reidar Larsen mottok prisen sammen med bandet sitt, Knut Hem, Arne Skage Jr. og Kyrre Sætran, og det var en glad og stolt bluesmusikant som endelig kunne motta sin første Spellemannspris. Reidar Larsen har gitt ut plater siden 1982, men det var med sin første norskspråklige plate at Spellemannsnominasjonen kom. Nå kan peishylla hjemme endelig pyntes med en velfortjent Spellemannspris!


Knut Reiersrud var nominert i Åpen klasse for sin plate ”Gitar”, men det var Kristin Asbjørnsen som fikk prisen i denne klassen for sin flotte skive ”The Night Shines Like The Day”. Vi fikk derimot se Knut som utdeler av prisen i kategorien Samtidsmusikk.
Noora Noor har hatt et fantastisk år etter at hun ga ut sin CD ”Soul Deep”, med gode kritikker, festivaljobber og mye oppmerksomhet. Hun var nominert i kategorien Årets kvinnelige artist sammen med Ane Brun, Hanne Hukkelberg og Julie Dahle Aagård. Thom Hell delte ut prisen, og kunne utrope en overlykkelig Noora til vinner av den gjeve prisen for årets kvinnelige artist. Vel unt for en flott artist som har hatt en kronglete vei frem til der hun er i dag.

spm10_nooraband.jpg
Noora Noor og bandet hennes var også  blant de heldige som fikk opptre live for hele TV-Norge, og viste med et storslått sceneshow at hennes pris var vel fortjent. Andre musikkinnslag var et "sinnsykt" innslag med duoen Polkabjørn og Kleine Heine (med den uslåelige kombinasjonen jodling og trekkspill), årets mannlige artist Sivert Høyem og en ansamling av felespillere man sjelden har sett på en scene, med bl.a. Alexander Rybak, Tuva Syvertsen og Knut Buen – komplett med pyroshow. Fele goes heavy metal? Donkeyboy gjorde også sin låt Ambition live med et stort barnekor (Oslo Soul Children).

spm10_noora.jpg

Noora Noor og bandet hennes framførte låten Musiq fra sin kritikerroste CD Soul Deep på Spellemannsshowet i Spektrum.

 

Årets store vinnere ble Donkeyboy, som håvet inn tre priser. Sammen med prisen for årets nykommer fulgte også et stipend på 200.000 kroner fra Gramo. Countryprisen gikk til en overrasket Tore Andersen for hans fine soloplate ”Right Around The Corner”. Jahn Teigen fikk Årets hederspris for sin lange innsats i norsk musikkliv og inntok scena mens et fullsatt Spektrum sang med på Teigens låt «Optimist» 
Enkelte tabloidaviser har trolig flere moteskribenter enn musikkjournalister på jobb for å dekke showet. Vi ble minnet om dette da spørsmålet som ble stilt til Samsaya da hun entret den røde løperen på vei inn i Oslo Spektrum var; «Kan du si litt om antrekket ditt?» Men BluesNews spurte verken Reidar Larsen om hvem som hadde designet dressen hans eller hvor Knut Reiersrud hadde kjøpt sin flotte hatt, og vi har ikke vurdert en eneste kjole. For det er vel egentlig musikken som bør stå i sentrum?  Gledelig var det å registrere at i forhold til tidligere år, hadde årets Spellemannshow satt nettopp musikken og artistene i fokus.


Etter at showet i Oslo Spektrum var over, ble artister og inviterte busset til Grand Hotel for nachspiel og prisfeiring. Her fortsatte feiringen utover natten, og prisvinnere kunne juble mens de som ikke ble ropt opp måtte svelge skuffelsen.
Reidar Larsen tok ut på natta med seg Spellemann-harpa fra Grand Hotell og rundt hjørnet til Buckleys der Oslo Bluesklubb hadde sitt eget Spellemann-nachspiel. Reidar gikk på scenen og spilte noen låter sammen med husbandet Billy T Band, og annonserte storsinnet til publikum at prisen ikke bare var hans, den tilhørte hele det norske bluesmiljøet. En sann Spellemann som vet hvor han har sitt publikum!

 

Se lista over alle prisvinnerne her


Tekst og foto: Nina Hanssen og Merete Eide

 

søndag
mar072010

Spellemann til "kom inn te oss"

Vi vant årets bluesalbum !

mandag
jan252010

Kom inn te oss er nominert til Spellemannsprisen i bluesklassen!

Bluesnews skriver:

 

Nominasjonene til Spellemann PDF Skriv ut E-post

spellemblues09.jpg

De nominerte til Spelemannspris for 2009 er lagt ut. Vi kan gratulere Reidar Larsen, Ronnie Jacobsen og Kjetil Grandes Crank Bros som de tre nominerte i bluesklassen. I tillegg er Noora Noor nominert i klassen Kvinnelig artist og Knut Reiersrud er nominert i Åpen klasse.

 

Bluesnews gratulerer alle de nominerte. Vår umiddelbare reaksjon er at vi vet bluesmijøet kommer til å glede seg over disse nominasjonene som alle er så vel fortjent – og ikke minst at alle ugivelsene er godt fundamentert i stilarten "blues"!

Bluesklassen
Det er svært hyggelig at Reidar Larsen får nominasjon for sin første utgivelse med norske tekster, etter regelmessig å ha gitt ut bluesplater med engelske tekster i tre tiår. Plata heter "Kom inn te oss".
Ronnie Jacobsen reiste til Kid Andersens studio i California, der han spilte inn sin plate, "San Jose Sessions", som er utgitt på Blue Mood. På plata medvirker både norske bluesmusikere og kremen av amerikanske bluesmusikere.
Gitaristen Kjetil Grande – i likhet med Jacobsen fra Kristiansand – kom tilbake til røttene og bluesen med utgivelsen "Black Midnights, Stars & Streetlight" sammen med bandet Crank Bros.

Noora og Knut
Det er også to andre nominasjoner som vil bli lagt merke til i bluesmiljøet. At Noora Noor med sin utgivelse "Soul Deep" skulle bli nominert ble av mange sett på som nærmest en selvfølge - hun ble nominert i klassen Årets kvinnelige artist.
Gitarguru Knut Reiersrud ga på tampen av året ut plata "Gitar", ei svært vakker plate der Knuts mange gitarer er i fokus. Den er nominert i Åpen klasse.

Rekordmange utgivelser
Da fristen for innsendelse gikk ut 30. november i fjor, var hele 761 utgivelser påmeldt i de forskjellige klassene. Dette er ny rekord i prisens 36-årige historie.
Utdelingen skjer i Oslo Spektrum lørdag den 6. mars.

Se alle de nominerte på www.spellemann.no

tirsdag
aug252009

Garth Hudson of The Band /w Jeffrey & the free Radicals

 Garth Hudson fra ”the Band” er på turnè i uke 42 med et superlag av musikere, inkl. Maud Hudson på vokal.

Support og backing er ved Jeffrey & The Free Radikals: Jeffrey Wasserman, Knut Reiersrud, Reidar Larsen, Jørun Bøgeberg og Rune Arnesen.

Garth Hudson begynte sin utrolige musikalske reise i slutten av 1950-årene. Garth og bandet han spilte i ble oppdaget av Bob Dylan, og medvirket under hans kontroversielle første verdensturne med ”elektriske” instrumenter. The Band’s første utgivelse; Music From Big Pink fikk kritikere til å gå av skaftet, og albumet er nå sett på som en av Rocke-historiens mest innflytelsesrike album. Hudson’s solo orgel introduksjon til låten ”Chest Fever” fra samme album, ga klar beskjed til lyttere at bak orgeltangentene satt det et musikalsk geni.Siden den gangen har Garth vært aktiv som musiker, komponist, produsent og foredragsholder. Han har utgitt flere solo album, og bidratt på utallige utgivelse med bl.a. Van Morrison, Leanord Cohen, Marianne Faithful og Roger Waters. Av CD’er fra de seneste årene, kan man høre hans magiske fingre på Norah Jones’ Feels Like Home, Hal Willner’s tributt til Charlie Parker Bird Up, Gipsy Kings’ Roots, Los Lobos’ Ride, Niko Cases’ Middle Cyclone for å nevne noe. En rekke priser er også blitt ham til del, blant andre : The Rock and Roll Hall of Fame (The Band) 1994 samt Grammy Lifetime of Achievement Award (The Band), 2008.Kveldens support (og backing band til Garth Hudson) er Jeffrey &?The Free Radicals. Låtskriver og musiker Jeffrey Wasserman vokste opp i USA, og har vært bosatt i Norge de siste 25 år. Som tekstforfatter er han mest kjent for låter han har skrevet for bl.a. DWAS (bl.a. ”Everyone Needs A Friend”), Silje Nergaard (bl.a. ”Tell Me Where You’re Going”, ”Dreamers At Heart”), Eriksen m/ ´Delbert McClinton (”Moving Time”), Jonas Fjeld (”Call of the Wild”), Sissel (”Your Sky”), Henning Kvitnes og Knut Reiersrud (”To Keep Her From Going To You”) og mange flere. Wasserman var også Spellemannsnominert i år som “Årets Tekstforfatter” i selskap med Bjørn Eidsvåg og Odd Børretzen.

 

http://www.stavanger-konserthus.no/Webdesk/netblast/pages/index.html?id=238210

 

mandag
aug032009

«Mr. Blues» på tur med The Band-legende

 

aftenbladet.no:

Etter 25 år som låtskriver og komponist for andre artister kommer Jeff Wasserman snart ut med sitt første soloalbum. Han er musiker, låtskriver og produsent, opprinnelig fra New York men bosatt i Norge. Til høsten legger han ut på turné, og i den anledning har han trommet sammen et band, bestående av blant andre legendariske Garth Hudson fra The Band og Norges bluesprins, Reidar Larsen.

Storveis

For Reidar Larsen har The Band alltid vært en inspirasjonskilde og et band han har hørt mye på. Du kan vel kalle ham en gammel fan.

- Jeg har voldsom sans for The Band og alt de sto for, så det er klart at å få spille med Garth Hudson er veldig moro, sier Larsen.

- Jeg har likt dem så godt at jeg også har spilt noen The Band-låter på konsertene mine.

Larsen forteller at han kjenner Jeff Wasserman godt gjennom musikkmiljøet. Spesielt godt kjent ble de da Wasserman produserte albumet til Kristin Berglund, som Reidar Larsen medvirket på.

Initiativ

- Det var Jeff Wasserman som tok initiativet til at jeg skulle få være med ham på turné, sier Larsen.

Turneen finner sted i midten av oktober, og bandet skal være på veien en ukes tid. Nøyaktig hvor og når er ennå usikkert. Foruten Larsen på piano, Hudson på orgel og Wasserman selv, består bandet av Knut Reiersrud på gitar og muligens Rune Arnesen på trommer. Bassist er ennå ikke bestemt.

- Ja, og fruen til Hudson skal også være med, skyter Larsen inn.

At Wassermans band får en pianist og en organist gjør slettes ingenting, syns Larsen.

- The Band var jo faktisk et av få band i sin tid som hadde både organist og keyboardist, så det blir bra, forteller han.

Reidar Larsen er for tiden selv ute på Norges-turné for å promotere sitt nyeste album «Kom inn te oss», som kom ut tidligere i vår.

Norges-turneen sin blir han travelt opptatt med store deler av høsten, men i midten av oktober hadde han imidlertid ledig plass i kalenderen. En turné med Wasserman takket han derfor selvfølgelig ja til.

- Jeg gleder meg. Jeg har voldsom sans for The Band og alt de sto for, så det er klart at å få spille med Garth Hudson er veldig moro. Jeg har også spilt noen The Band-låter på konsertene mine, forteller han.

 

onsdag
jul292009

hyllestkonsert til Geir Hovig

mandag
jun082009

I dag utgis "kom inn til oss"

Det holdes "slippfest" på følgende steder:

Stavanger  11.06 Hall toll  (arr: Stavanger Bluesklubb / Stavanger artistbyrå) konsertstart kl 21.00

Oslo 12.06 Herr Nilsen (arr: Østkanten Bluesklubb) konsertstart kl 22.00

 

Billetter på Billettservice

torsdag
jun042009

Låtene på "kom inn te oss"

01 Noahs Ark (Roalkvam/Skage)

02 Kom in te oss (Wiehe)

03 Little venn (Tang Wa/Larsen)

04 Pyramidesamfunnet (Roalkvam/Larsen)

05 Vente te i mårå (Hovland/Skage)

06 Blakke og blåe (Dybvig/Larsen)

07 Han far og de (Roalkvam/Skage/Larsen)

08 Mårhunden i meg (Hovland/Skage)

09 Synske dama  (Karp/Kortchmar/Larsen)

10 Eg har ikkje svenskepilk (Roalkvam/Larsen)

11 Eg, ein syklist (Roalkvam/Larsen)

12 Ongane (Tang Wa/Larsen)

13 Mangen bler møje (Roalkvam/Tang Wa/Larsen)

Hør smakebiter her

 

Reidar Larsen: sang; Beckstein flygel; Hammond B3 orgel på ”Noah’s ark” og ”Ongane”.

Arne R. Skage jr.: el.gitarer og bottleneck slide (sang 1, 3, 4, 7, 8, 9, 11 og 12); resonator gitarer (5, 6, 9, 10, 13); Lap steel gitar (1, 2, 7);  Hilo Hawai gitar (13); og gitarloop (2).

Kyrre J. Sætran: bassgitar.

Knut Hem: trommer; samt klokkespill på ”Noah’s ark”; Weissenborn gitar på ”Kom inn te oss”; og Weissenborn og Dobro på ”Mangen bler møje”. 

 

Norton Buffalo:  munnspill på ”Little venn” og ”Blakke og blåe”.

Trond Augland: diverse perkusjon både her og der…

Svein Ragnar Myklebust: Hammond A100 på ”Kom inn te oss” og ”Han far og de”.

Oddvar ”Sol” Solheim: sologitar på ”Little venn” og ”Synske dama”.

Arne R. Skage senior: trompeter på ”Eg, ein syklist”. 

mandag
jun012009

Turneliste 09

10 jun 2009 Byteltet  (lukket arr) Reidar Larsen & the storytellers Flekkefjord

11 jun 2009 Hall Toll w/ Reidar Larsen & the storytellers Stavanger

12 jun 2009 Herr Nilsen w/Reidar Larsen & the storytellers Oslo

13 jun 2009 Hagan bluesfestival w Reidar Larsen & the storytellers Sande

26 jun 2009 Osøyri Blues & Jazzfestival w Reidar Larsen & the storytellers Os

27 jun 2009 Lillesanddaene w/ Reidar Larsen & the storytellers Lillesand

13 jul 2009 MoldeJazz w/Reidar Larsen & the Storytellers Molde

14 jul 2009 MoldeJazz w/Reidar Larsen & the Storytellers Molde

25 jul 2009 Canal Street festival w Reidar Larsen & the Storytellers Arendal

31 jul 2009 Olavfestdagene w/Reidar Larsen & The Storytellers Trondheim

01 aug 2009  TBAw Reidar Larsen & the storytellers Ballangen

07 aug 2009 TBA w Reidar Larsen & the storytellers TBA

08 aug 2009 Wrightegaarden w Reidar Larsen & the storytellers Langesund

05 sep 2009 makrellblues w/Reidar Larsen & the Storytellers Fosnavåg

19 sep 2009 Vestkystfestivalen w Reidar Larsen & the storytellers Sotra

02 okt 2009 Rock cafe / W Reidar Larsen & the Storytellers Bodø

03 okt 2009 Ørlandet Bluesfestival w Reidar Larsen & the storytellers Brekstad 

23 okt 2009 Dark Season festival w Reidar Larsen & the storytellers Kristiansand

 

Du finner og turneinfo og kart i kalenderen, endringer kan forekomme , sjekk dagspressen for oppdatert info